Er is iets magisch aan staren in de vlammen van echt houtvuur. Van de oudheid tot nu hebben houtvuren ons warm gehouden en met moderne houtverwerkingsmethoden zijn er behoorlijk wat mogelijkheden bijgekomen, zoals houtbriketten. Het kiezen van de juiste briketten kan een ontmoedigende taak zijn, daarom hebben we hieronder het briketten vergelijken makkelijker gemaakt!

Briketten


Eiken Pini Kay briketten


RUF briketten


Eco Maxi briketten

Prijs €429,- €419,- €449,-
Hout
Eiken/ beuken/ overig hardhout
Eiken/ naaldhout Eiken/ beuken
Type
Pini Kay
RUF Maxi
Vorm
Achthoekig
Blok Rond w/o hole
Energiewaarde
ca. 17,80 KJ/kg
ca. 16,61 KJ/kg ca. 18,75 KJ/kg
Asresten
0,60 %
0,80 % 0,42 %
Vochtpercentage
4.8 % 7.1% 8.9 %
Afmeting 6,5×6,5×19,5cm 15x6x11cm 8x 24cm
Gewicht 0,83kg 0,83kg 1,2kg
Pack / Gewicht 12 stuks / 10kg 12 stuks / 10kg 10 stuks / 12kg
Pakken op pallet / Gewicht 96/960kg 96/960kg 63/756kg
Brand- en gloeiduur *) Tot 2,5 uur Tot 2,5 uur Tot 4 uur
Rook Nee Nee Nee
Oppervlakte Licht verkoold Glad Glad
Breekbaar met hand Ja, indien sterk Nee Ja
Noties Veelzijdig, ook geschikt voor houtgestookte fornuizen door hoge brandtemperatuur Veelzijdige, allround briket, compact en gelijkmatig brandend Veelzijdige, allround briket, gelijkmatig brandend en zuinig
 Bestel Pini Kay  Bestel Ruf  Bestel Eco Maxi

*Alleen voor begeleiding. Briketten branden eerst met een goede vlam, daarna doven de vlammen en de briketten gloeien en geven warmte af. De duur hangt af van het type haard of houtkachel dat wordt gebruikt, de hoeveelheid blokken en de instelling van de luchttoevoer.

Bestel direct jouw briketten

Pini Kay briketten

Pini Kay briketten
Giant Flames Pini-Kay briketten zijn uniek in de houtbrikettenwereld. Hevig brandend, duurzaam en milieuvriendelijk, als je op zoek bent naar de ultieme briketervaring, zit je goed met de Pini-Kay. Vervaardigd uit schoon houtafval, daarmee is het verbranden van Pini-Kay briketten zeer verantwoord. Het mooie levendige vlammenspel zorgt ervoor dat uw hart net zo warm blijft als uw haard!


Ruf briketten

Ruf briketten
RUF-briketten zijn unieke steenvormige hoogwaardige briketten vervaardigd uit schone houtresten.


Eco Maxi briketten

Eco Maxi briketten
Nestro-briketten hebben een enorm hoge hthedicid, zorgen voor een lange brandtijd en zijn super energiezuinig. De Nestro’s zitten vol met gerecycled houtmateriaal en worden vervolgens op zo’n manier geperst en gebakken dat dit resulteert in een gigantische energiedichtheid.