Levering

De leverbelofte van Haardhout.nl

  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende werkdag geleverd;
  • Afleverdag naar keuze;
  • Bestelling te volgen via Track&Trace;
  • Levering niet over grind, gras, zand, ingereden zandpaden, kasseien of dergelijke onverharde paden.

Vragen over de levering

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

In het bestelproces kunt u zelf een gewenste leverdag kiezen. Op de dag van levering ontvangt u een track and trace mail met informatie over het tijdvak wanneer de chauffeur de bestelling komt afleveren. Voor een tijdslevering kunt u het best even contact opnemen met onze klantenservice.

Hoe laat wordt mijn bestelling geleverd?

Uw bestelling wordt op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 geleverd. Op de dag van levering ontvangt u per e-mail een track & trace waarmee u de zending kunt volgen. Op de dag van de levering wordt de verwachte aflevertijd bekend gemaakt tussen 08:00 en 10:00. U kunt op de dag van levering in de ochtend, rond 10:00, ook bellen naar 088 101 91 69 om uw levertijd op te vragen.

U heeft in principe geen invloed op de aflevertijd van uw bestelling, tenzij u ervoor kiest om van uw zending een tijdslevering te maken. Deze tijdslevering kunt u in overleg met één van onze medewerkers regelen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 088 101 91 91 of een e-mail sturen. Hieronder vindt u welke tijdsleveringen er zijn en wat de extra kosten hiervan bedragen:

  • Voor een tijdslevering voor 12 uur hanteren wij een toeslag van € 17,50
  • Voor een tijdslevering na 12 uur  hanteren wij een toeslag van € 17,50
  • De chauffeur kan u ook vooraf bellen.

Alle tijdsleveringen dienen gelijktijdig met de bestelling gemeld te worden. Heeft u een tijdslevering die buiten dit tijdsbestek valt, neemt u dan contact op met ons.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Uw bestelling wordt afgeleverd door Distri-XL, een fijnmazig distributienetwerk. De chauffeurs zijn altijd uitgerust met een elektrische pompwagen. Omdat zware leveringen lastig kunnen zijn willen we graag een aantal details toelichten.

Bakwagen of city trailer

Standaard, maar dient wel aangegeven te worden bij bestelnotities. De bakwagen wordt ingezet voor een woonerf, smalle of doodlopende straatjes, bruggetjes met een maximaal gewicht enz. Bij twijfel graag contact opnemen om de aanlevering goed te coordineren.

Bakwagen

Tautliner trekker

Niet standaard, in sommige gevallen wordt er een grote Tautliner vrachtauto ingezet om te leveren. Kan deze auto niet op uw adres komen, geef dit dan tijdens het bestelproces aan bij bestelnotities. Let op de max. tonnage bruggetjes en/of wegen op de route naar het bezorgadres. Niet geschikt voor woonerven, smalle en/of doodlopende straten.

Tautliner trekker

Elektrische pompwagen

Niet geschikt op onverharde ondergrond (grind, gras, zand, ingereden zandpaden, kasseien of dergelijke). Niet geschikt bij drempels, losse tegels enz. De elektrische pompwagen heeft een breedte van 70 tot 80 cm. De pompwagen weegt ca. 500 kilo. Daar komt het gewicht van de pallet met goederen nog bij. Houdt u er dus rekening mee dat er 1500 kilo over uw bestrating rijdt. Bij een goed verhard pad wordt de pallet uitgeladen en kan deze met behulp van de pompwagen op de gewenste plek gezet worden. Als u niet aanwezig bent tijdens de levering en tijdens het bestelproces geen gewenste plek voor aflevering aangeeft, dan zet de chauffeur hem op de best mogelijke plek. Let op, de chauffeur heeft geen kraan of kooiaap mee.

Elektrische pompwagen
Wat zijn de kosten van de levering?

Bestellingen van pallets haardhout in Nederland worden gratis geleverd, voor de Waddeneilanden zijn de transportkosten in overleg. Wij leveren in Nederland, België en Duitsland. Buiten Nederland worden extra kosten berekend. Neem hiervoor (bij voorkeur telefonisch) contact met ons op.

Wordt de pallet neergezet waar ik dat wil?

Al onze chauffeurs zijn uitgerust met een elektrische pompwagen. Als het te bereiden pad verhard is, dan is het mogelijk om de pallet te leveren op een plek naar keuze. Wanneer de pompwagen over grind, gras, zand, ingereden zandpaden, kasseien of dergelijke onverharde paden dient te rijden, dan is het niet mogelijk. De beoordeling of een pallet wel of niet geleverd kan worden wordt altijd door de chauffeur gemaakt.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de levering?

Ja, u dient bij voorkeur aanwezig te zijn tijdens de levering. U bent dan verzekerd van een aflevering naar wens.In de 4e stap van het bestelproces kunt u aangeven waar wij de pallet kunnen neerzetten als u niet aanwezig bent. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zal de chauffeur de goederen op de best mogelijke plek neerzetten.

Kan de pallet hier geleverd worden?

Dagelijks staan chauffeurs voor enorme uitdagingen om de producten op de juist plek te krijgen. Ondanks de onvoorwaardelijke inzet van de chauffeurs wilt het wel eens gebeuren dat een pallet niet op de gewenste plek geleverd kan worden. Om dit te voorkomen proberen wij met visuele ondersteuning te laten zien wat wel mogelijk is en wat absoluut niet. Een elektrische pompwagen weegt 500kg, samen met een pallet hout kan het gewicht oplopen tot 1500kg. De wielen van de pompwagen zijn hard en relatief smal, dus bij een onverhard of ongelijk pad zorgt dit voor problemen. De pompwagen kan niet rijden over grind, gras, zand, ingereden zandpaden, kasseien of dergelijke onverharde paden.

Wat kan wel en wat kan niet

Asfalt

Asfalt

Zandpaden

Zandpaden

Ongelijke tegels

Ongelijke tegels

Tegels

Tegels

Kleine keien

Kleine keien

Grindpaden

Grindpaden

Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op: Stuur een WhatsApp of bel: 088-1019191.

Kan de pallet door de poort?

In sommige gevallen kan de pallet door de poort, dit is afhankelijk van de constructie van de pallet. Voor leveringen door een poort kunt u het best contact met ons opnemen: Stuur een WhatsApp of bel: 088-1019191.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Als u niet thuis bent tijdens de levering, dan zal de chauffeur trachten om u telefonisch te bereiken of de bestelling op de beste mogelijke plek afleveren.

Mag iemand anders ook mijn bestelling aannemen?

Ja, iemand anders mag uw bestelling aannemen. Graag vernemen wij van te voren wie uw bestelling zal aannemen, zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Levering in het weekend?

Haardhout.nl levert niet in het weekend. Wel kunt u zelf een specifieke dag doordeweeks kiezen.

Bezorgt Haardhout.nl in de avond?

Haardhout.nl levert niet in de avond. Als de chauffeur uitloopt met zijn route zou het wel kunnen gebeuren.

Kan ik een datum voor aflevering kiezen?

Ja, dit is mogelijk. In de 4e stap van het bestelproces kunt u dit aangeven.

Kan ik jullie producten ook afhalen?

Onze voorraad staat in Alkmaar. In sommige gevallen is het op afspraak mogelijk neem hiervoor telefonisch contact met ons op 088-1019191.

Veilig online betalen

Betaal uw haardhout bestelling veilig via iDEAL of overboeking.

Gratis verzending

In Nederland leveren wij het haardhout gratis aan huis.*

Snelle levering

Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende werkdag geleverd.