Toont alle 9 resultaten

Houtpellets

Houtpellets van Haardhout.nl zijn van hoge kwaliteit en bevatten weinig asresten. Op het internet worden verschrikkelijk veel merken houtpellets aangeboden, maar welke pellets zijn nou het beste voor uw pelletkachel? Uit een breed aanbod hebben wij de beste fabrikanten voor u geselecteerd. Gebruik onze pellet vergelijker. Meer: Witte of bruine houtpellets? Houtpellets verzakt of bulk? Toch nog vragen, bel één van onze experts 088 101 91 91.

Haardhout.nl levert gratis door heel Nederland. Wanneer u op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende werkdag geleverd.

De pellet

Houtpellet zijn gemaakt van houtresten en worden gebruikt als brandstof. Het zijn ronde korrels met een diameter van 6 of 8 mm. Ons aanbod bestaat alleen uit houtpellets van 6 mm. De lengte van de korrels is gemiddeld 20 mm. Voor de kwaliteit is het erg belangrijk dat dat de korrels worden vervaardigd uit onbewerkt hout. Het hout dat wordt gebruikt bij de productie zijn meestal houtsnippers of zaagsel uit de meubelindustrie. Het wordt dus gemaakt van een afvalproduct. De houtresten worden indien nodig verfijnt en vervolgens onder hoge druk geperst. Door de hoge druk komt er een stofje vrij dat ervoor zorgt dat de geperste houtresten aan elkaar blijven plakken. Er hoeft dus geen lijm of andere stof gebruikt te worden om de pellets te produceren. Het voordeel van houtpellets is dat ze een laag vochtigheidspercentage hebben, namelijk tussen de 6 en 10 %. Door de harde persing is de soortelijke massa van de korrel erg hoog en bevat daardoor erg veel energie en branden zeer efficiënt.

Verschillen tussen witte en bruine houtpellets

Het verschil in kleur wordt voornamelijk veroorzaakt door het soort zaagsel dat is gebruikt bij de productie van de pellets. Wanneer er zaagsel van hardhout wordt gebruikt kleuren de houtpellets donker bruin. Wanneer er zaagsel van lichte houtsoorten wordt gebruikt kleuren de houtpellets licht. Licht gekleurde houtpellets worden “witte” houtpellets genoemd. Veel pelletstokers maken onderscheid tussen zachte en harde pellets, echter is dit onterecht. De kleur van pellets vervaardigd uit zachte houtresten is is veel lichter dan pellets vervaardigd uit harde houtresten, maar de pellets worden onder dezelfde druk geperst. Na de persing is de soortelijke massa van “witte” en “bruine” pellets gelijk. Om de kwaliteit te waarborgen is het belangrijk dat er geen schors in de pellets wordt verwerkt, het hout moet zo puur mogelijk zijn. Haardhout.nl biedt zowel witte als bruine pellets, maar voor de kwaliteit, brandduur of efficiëntie, maakt het dus niet heel erg veel uit welke pellets u stookt.

Houtpellets verzakt of bulk

Ons aanbod is vooral gericht op de particuliere pelletstoker. De standaard pellets zijn verpakt in zakken van 10kg. Ook enkele soorten pellets worden geleverd in zakken van 15kg. De plastic zakken zijn erg handig om de pellets makkelijk te vervoeren, maar bieden daar en tegen ook bescherming tegen vocht. Let op dat het niet de bedoeling is om de houtpellets buiten op te slaan. Heeft u interesse in grotere hoeveelheden houtpellets? Neem dan contact met ons op. Op verzoek kunnen wij ook silo’s vol storten, ook hierover kunt u contact met ons opnemen.