Toont alle 21 resultaten

Brandhout kopen

Goed ovengedroogd brandhout koopt u online bij Haardhout.nl. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke eigenschappen het brandhout moet hebben om het meeste rendement te geven in uw houtkachel. Bestel uw hout vandaag en u geniet de volgende werkdag al van uw heerlijk brandende kachel of haard.

Stoken met ovengedroogd brandhout

Bij het stoken van brandhout is het erg belangrijk dat het hout volledig wordt verbrandt. Wanneer dit niet het geval is ontstaat er rook en kan er aanslag ontstaan in het rookkanaal. Het is belangrijk om te onderzoeken welk haardhout het meest geschikt is voor uw kachel. Zo hebben de kleinere kachels vaak een beter rendement met wat lichter haardhout(zoals berken of elzen). Wanneer u te zwaar openhaardhout stookt in een te kleine kachel zult u sneller met een onvolledige verbranding te maken hebben. Hierdoor ontstaat rookoverlast met alle gevolgen van dien. Laat u adviseren door een van onze hout experts en bel 088-1019191.

Soorten hout om in uw kachel te branden

Als vuistregel nemen wij voor kleine haarden en kachels lichte houtsoorten zoals berken en elzen. Voor grotere kachels nemen we essen, eiken en beuken haardhout. Met als opmerking dat eiken tannies(zuren) bevat die er in de droogkamer niet uit gaan. Hierdoor kan het hout knetteren en meer rook veroorzaken. Wanneer u twijfelt tussen hard of zacht hout dan hebben we natuurlijk ook een mooie mix van berken en essen!

Brandhout kopen bij Haardhout.nl

Ons hout is eenvoudig te bestellen via de website. Wij leveren iedere werkdag landelijk. Hierdoor heeft u altijd een gewenste leverdag naar keuze. Wanneer u liever via de telefoon of mail bestelt dan is dat natuurlijk ook mogelijk. In dat geval maken wij de bestelling voor u aan en plannen we samen de dag van levering. Op dat dag van levering, wanneer de chauffeur ter plaatsen is om uw brandhout af te leveren kunt u in overleg met de chauffeur een plek kiezen waar de pallet moet komen te staan.