Toont alle 9 resultaten

Houtbriketten kopen

Houtbriketten kopen doet u bij Haardhout.nl. Dit is het perfecte alternatief voor haardhout. Het is schoon, droog, ontbrandt snel en is zeer efficiënt. Heeft u advies nodig bij uw keuze voor houtbriketten? Bekijk de briketten vergelijker of neem contact op met één van onze stookspecialisten.

De kwaliteit van onze briketten

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat kwaliteit erg belangrijk is. Daarom heeft haardhout.nl jarenlang gezocht naar de juiste leveranciers. Samen met deze leveranciers hebben wij de briketten doorontwikkeld tot het product van vandaag de dag. Het is erg belangrijk dat de grondstoffen die worden gebruikt om de houtbriketten te produceren van goede kwaliteit zijn. De grondstoffen bestaan uit zaagsel en houtsnippers. Het is belangrijk dat het zaagsel en de houtsnippers schoon zijn en dus geen verfresten of andere chemische stoffen bevatten. Naast de grondstoffen is de verwerking erg belangrijk. Onder welke druk worden de briketten geperst en hoe lang duurt de persing. Het lijkt simpel, maar er is erg veel tijd en aandacht besteed om juiste formule te creëren.

Verschil tussen Pini Kay en Ruf houtbriketten

Op de Nederlandse markt zijn de Pini Kay en Ruf briketten het populairst. Om deze reden focust haardhout.nl zich voornamelijk op deze soorten, maar naast deze soorten kunt u ook nachtbriketten of nestor briketten kopen. Wat het eerst opvalt zijn de uiterlijke verschillen tussen Pini Kay en Ruf briketten. De Ruf briket is een massief blok terwijl er in de Pini Kay briket een gat zit. Daarnaast is Pini Kay veel donkerder van kleur van de Ruf. De stookeigenschappen zijn ook totaal anders. Doordat de Pini Kay houtbriketten een gat in het midden hebben kan er tijdens de verbranding meer zuurstof bij en daardoor brandt deze briket snel. Dat wil niet zeggen dat ze minder energie leveren, de energie wordt alleen heel snel geleverd. In tegenstelling tot de Pini Kay briketten branden Ruf houtbriketten een stuk langer.