Grote pallet essenhout

 329,00

Essenhout wordt gezien als dé beste houtsoort om mee te stoken. Met een lange brandtijd en een eenvoudig stookproces zorgt essenhout voor een sfeervolle avond bij de open haard.

  • Afmeting pallet 80x120x200. Blokken 25cm
  • Spettert niet, rustige vlam, lange brandtduur
  • Ovengedroogd, direct stookbaar
  • Geschikt voor kleine en grote kachels
  • Voor 16:00 besteld, volgende dag geleverd

Een hele pallet gemengd essenhout komt overeen met circa 2 kuub gestapeld openhaardhout en 1 kuub gestapeld openhaardhout is ongeveer gelijk aan 1,6 kuub los gestort brandhout.

Aantal:

Description

Additional Information

Eigenschap

Vraagt u zich af welke houtsoort u het beste kunt kiezen voor uw haard of kachel? Dan hangt dit af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het soort kachel of de persoonlijke wensen die u heeft. Over het algemeen kan echter worden gezegd dat essenhout dé houtsoort is om mee te stoken. Essenhout is een hele droge houtsoort en daarom uitermate geschikt als brandhout. Het hout brandt erg lang en is ook nog eens makkelijker aan te steken dan bijvoorbeeld eikenhout, dat over een nog langere brandtijd beschikt.

Gebruik

Essenhout is een taaie en sterke houtsoort van een zeer hoge kwaliteit. De verbranding van essenhout lijkt sterk op de verbranding van beukenhout, maar essenhout is veel makkelijker aan te steken. Essenhout droogt zeer snel en heeft van alle houtsoorten de laagste relatieve vochtigheid. Deze fantastische houtsoort heeft daarnaast een rustige vlam, dis desondanks kan zorgen voor een mooi vlammenspel. Ook geeft essenhout veel warmte af. Hierdoor is deze houtsoort een echte aanrader voor de strenge winter, maar ook in de zomer zorgt deze houtsoort voor een plezierig stookproces. Het hout heeft een bloklengte van 25 cm en is daarmee geschikt voor grote én kleine kachels.

Levering

Uw bestelling wordt uitgeleverd door Distri XL. Dit is netwerk van 5 samenwerkende transportbedrijven die zijn gespecialiseerd in het leveren bij particulieren. U krijgt een mail met “track and trace” zodat u uw bestelling kunt volgen en precies weet welke tijd uw bestelling arriveert. De pallet wordt geleverd met een bakwagen. In iedere vrachtwagen is een pompwagen aanwezig zodat we de pallet op de gewenste plek neergezet kan worden. Houdt u hierbij rekening met grindpaden, drempels en hellingen. Wanneer er twijfels zijn over de wensen bij aflevering dan kunt u ons altijd met ons bellen of een foto sturen naar info@haardhout.nl. Wij bespreken dan de situatie met Distrie XL. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Gewicht 900 kg