Grote pallet ovengedroogd eiken haardhout

 329,00

Beschikt u al langer over een kachel en bent u een ervaren stoker? Dan is eikenhout met zijn uitstekende brandeigenschappen een goede keuze. Veel warmte, een zuivere verbranding en een zeer lange brandtijd.

  • Afmeting pallet: 120 x 85 x 200cm. Blokken 25cm
  • Zeer lange brandtijd, Hoog rendement
  • Direct stookbaar, restvocht onder 20%
  • Voor 16:00 besteld morgen in huis
  • Gratis bezorgd met track and trace

Een hele pallet eikenhout komt overeen met circa 1,8 kuub gestapeld openhaardhout. Dit komt overeen met 3,5 kuub losgestort haardhout.

Aantal:

Description

Additional Information

Eigenschap eikenhout

Een groot voordeel van eikenhout is dat het bijzonder lang brandt. Eiken haardhout is Een zware, harde houtsoort met een hoog rendement. Eik brandt traag en is daardoor erg geschikt voor grote kachels. Eiken heeft een levendige vlam en geeft veel warme af. Het hout is gezaagd op 25 cm en gekloofd op gemiddeld 15cm. Hierdoor is het makkelijk en handzaam openhaardhout.

Gebruik

Heeft u een grote kachel of openhaard en stookt u minimaal 3 blokken hout tegelijk? Dan is eiken haardhout een prima houtsoort om te gebruiken. Stook de kachel goed warm met aanmaakhouthout. Zodra er genoeg hitte is kunt u het eiken gebruiken. Eiken kan knetteren en wat meer rook veroorzaken door de tannine die zich in het hout bevinden. Uiteraard is ons eiken haardhout ovengedroogd en direct te gebruiken. U hoeft dus niet te wachten voordat u van een mooi vuur kunt genieten! Helaas is het wel wat moeilijker te stoken dan andere houtsoorten, maar oefening baart kunst.

Levering van uw eiken haardhout

Uw bestelling wordt uitgeleverd door Distri XL. Dit is netwerk van 5 samenwerkende transportbedrijven die zijn gespecialiseerd in het leveren bij particulieren. U krijgt een mail met “track and trace” zodat u uw bestelling kunt volgen en precies weet welke tijd uw bestelling arriveert. De pallet wordt geleverd met een bakwagen. In iedere vrachtwagen is een pompwagen aanwezig zodat we de pallet op de gewenste plek neergezet kan worden. Houdt u hierbij rekening met grindpaden, drempels en hellingen. Wanneer er twijfels zijn over de wensen bij aflevering dan kunt u ons altijd met ons bellen of een foto sturen naar info@haardhout.nl. Wij bespreken dan de situatie met Distrie XL. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Gewicht 900 kg