Grote pallet berkenhout

 289,00

Berkenhout is dankzij zijn eenvoudige brandeigenschappen uitermate geschikt voor beginnende stokers. Het hout vat snel vlam, heeft de schoonste verbranding en is geschikt voor open haarden én vuurkorven.

  • Geschikt voor kleine en grote kachels
  • Blokken 25cm Pallet 85x120x200
  • Weinig rook, mooie warme vlam
  • Ovengedroogd, Direct stookbaar
  • Voor 16:00 besteld, morgen geleverd

Een hele pallet gemengd berkenhout komt overeen met circa 2 kuub gestapeld openhaardhout en 1 kuub gestapeld openhaardhout is ongeveer gelijk aan 1,6 kuub los gestort brandhout.

Op voorraad

Aantal:

Description

Additional Information

Eigenschap

Berkenhout is in Nederland een van de meest verkochte houtsoorten en dat is niet voor niets. Berkenhout beschikt over eenvoudige brandeigenschappen en is daardoor niet alleen geschikt voor de gevorderde, maar ook voor de beginnende stoker. Berken haardhout kan zowel voor de kachel als voor de vuurkorf goed worden gebruikt. Dit heeft als voordeel dat u het hout het hele jaar door kunt gebruiken om een vuur te stoken.

Gebruik

Berkenhout behoort tot de zachtere houtsoorten en kan makkelijk worden herkend aan de lichte bast. Wilt u snel even de haard aansteken, dan is berkenhout een uitstekende keuze. Berken haardhout vat snel vlam, waardoor de kamer snel op de juiste temperatuur komt. Even kort bij elkaar komen voor de haard en samen de dag bespreken, is dus geen enkel probleem. Wilt u toch wat langer van de warmte genieten, dan kunt u regelmatig een blok hout op het vuur gooien voor extra lang stookplezier. Naast de makkelijke brandeigenschappen geeft berkenhout een prettige geur af en spat het niet.

Levering

Uw bestelling wordt uitgeleverd door Distri XL. Dit is netwerk van 5 samenwerkende transportbedrijven die zijn gespecialiseerd in het leveren bij particulieren. U krijgt een mail met “track and trace” zodat u uw bestelling kunt volgen en precies weet welke tijd uw bestelling arriveert. De pallet wordt geleverd met een bakwagen. In iedere vrachtwagen is een pompwagen aanwezig zodat we de pallet op de gewenste plek neergezet kan worden. Houdt u hierbij rekening met grindpaden, drempels en hellingen. Wanneer er twijfels zijn over de wensen bij aflevering dan kunt u ons altijd met ons bellen of een foto sturen naar info@haardhout.nl. Wij bespreken dan de situatie met Distrie XL. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Gewicht 850 kg