Berken haardhout in netzakken

199,00299,00

Hele en halve pallets

Netten haardhout is uitermate geschikt voor een avondje onbezorgd stookgenot! Profiteer van een goede kwaliteit, een mooi vlammenspel en een eenvoudige opslag.

  • Super droog haardhout – Ovengedroogd – Gegarandeerd goede kwaliteit
  • Afvulgewicht ca  10 kg per net – Mooie vlam
  • Gratis levering aan huis – Snelle levertijd
Clear
Aantal

Beschrijving

Een hele pallet netten haardhout bestaat uit 76 netten en komt overeen met circa 2 kuub gestapeld openhaardhout. Dit is ongeveer gelijk aan 3,2 kuub los gestort brandhout.

Een halve pallet netten haardhout bestaat uit 40 netten en komt overeen met circa 1 kuub gestapeld openhaardhout. Dit is ongeveer gelijk aan 1,6 kuub los gestort brandhout.

Heeft u weinig ruimte, maar zit u toch graag bij de kachel? Dan is netten haardhout een zeer geschikte keuze. Het hout wordt geleverd in 40 of 76 netten en kan eenvoudig worden meegenomen naar de stookplaats. Netten haardhout is hierdoor ideaal voor stookliefhebbers met een bovenwoning of wanneer de opslag ver van de stookplaats verwijderd ligt. Daarnaast kan het hout ook netjes worden opgeborgen. Een avondje bij de haard was nog nooit zo makkelijk.

Netten haardhout zijn gevuld met een mix van elzenhout en berkenhout. Twee iets zachtere houtsoorten met een redelijk trage brandsnelheid. Het gemixte openhaardhout komt niet uit Nederland, maar uit enkele koude streken. Hierdoor groeien de bomen langzamer wat de kwaliteit weer ten goede komt. Het hout is harder dan Nederlands hout en dit kunt u gemakkelijk zien aan de dunnere jaarringen. Daarnaast is het hout super droog (ovengedroogd), eenvoudig te stoken en een aanrader als u een mooi vlammenspel belangrijk vindt. Het hout is geschikt voor alle soorten kachels, maar met name voor vuurkorven, open haarden en kachels die een snelle en hete verbranding eisen. Bijvoorbeeld Fin-ovens en speksteenkachels.
Wilt u profiteren van de voordelen van ons netten haardhout, dan kunt u kiezen uit een halve pallet (40 netten) of een hele pallet (76 netten). Één net bestaat uit ca. 40 liter (10kg afvulgewicht) berken openhaardhout van een uitstekende kwaliteit. De prijs van een halve of hele pallet netten haardhout is inclusief 21% BTW en wordt gratis door heel Nederland getransporteerd (exclusief de waddeneilanden)