Grote pallet gemengd openhaardhout (Haagbeuk/ Eiken/ berken)

319,00

Een combinatie van verschillende houtsoorten zorgt voor een zeer aangenaam stookproces. Ons gemengd openhaardhout bestaat uit 2 harde(haagbeuk en eiken) en het zachtere berken haardhout. Stook uw kachel snel warm met het zachtere berken. Wanneer er genoeg hitte is ontstaan dan gebruikt u het eiken- en haagbeukhout

  • Pallet afmeting: 85x120x200 Blokken 25cm
  • Combinatie van mooie vlam en lange brandtduur
  • Ovengedroogd, direct te stoken
  • Voor 16:00 besteld. Morgen in huis
  • Gratis geleverd door heel Nederland

Een hele pallet gemengd haardhout komt overeen met circa 2 kuub gestapeld openhaardhout en 1 kuub gestapeld openhaardhout is ongeveer gelijk aan 1,6 kuub los gestort brandhout.

Op voorraad

Aantal

Beschrijving

Elke houtsoort kent zijn eigen unieke kenmerken. Zo vat berkenhout snel vlam en heeft eiken haardhout een lange brandduur. Kiest u voor gemengd openhaardhout, dan kunt u profiteren van de voordelen van meerdere houtsoorten. Wij combineren elzenhout met berkenhout, twee zachte houtsoorten die snel ontbranden. Omdat het hout uit koudere streken komt en daar langzamer groeit, heeft het een betere kwaliteit dan ons inlands berk- en elzenhout. Dit kunt u zien aan de dunnere jaarringen.

Een gemengd pallet bestaat bij haardhout.nl uit twee zachte houtsoorten. Beiden vatten snel vlam en kunnen worden gebruikt om het vuur snel op te bouwen. Het hout is erg geschikt om speksteenkachels en Finovens snel op temperatuur te brengen. Deze kachels slaan de warmte op en het duurt dan ook even voordat hij weer is afgekoeld. Het blijft dus een lange tijd heerlijk warm, ook als u na een paar uurtjes de kachel heeft uit laten gaan.

Voor optimaal stookplezier kunt u zelf de zachte houtsoorten met hardhout mengen. Het berken- of elzenhout kunt u gebruiken om de haard aan te steken. Vervolgens stookt u verder met een harde houtsoort (eiken- of beukenhout). Deze hebben een langere brandduur dan de zachte houtsoorten, waardoor u langer van het vuur kan genieten.

Ons gemengd haardhout is geschikt voor verschillende haarden en toepassingen. Het hout is van een uitstekende kwaliteit en net als onze andere houtsoorten ovengedroogd. Dit zorgt ervoor dat het hout beschikt over uitstekende brandeigenschappen. Het hout is 25 cm lang en direct stookbaar. Een pallet gemengd haardhout bevat ca. 2 m³ gestapeld openhaardhout. Dat is ca. 3,2 m³ los gestort. De prijs, die hierboven wordt vermeld, is inclusief 21% BTW. Wij transporteren door heel Nederland (incl. Texel, transportkosten voor andere eilanden in overleg).