Halve ovengedroogd berken haardhout

 195,00

Berkenhout is dankzij zijn eenvoudige brandeigenschappen uitermate geschikt voor beginnende stokers. Het hout vat snel vlam, heeft de schoonste verbranding en is geschikt voor open haarden én vuurkorven.

  • Geschikt voor kleine en grote kachels
  • Blokken 25cm Pallet 85x120x100
  • Weinig rook, mooie warme vlam
  • Ovengedroogd, Direct stookbaar/li>
  • Voor 16:00 besteld, morgen geleverd

Een hele pallet berkenhout komt overeen met circa 2 kuub gestapeld openhaardhout en 1 kuub gestapeld openhaardhout is ongeveer gelijk aan 1,6 kuub los gestort brandhout.

Aantal:

Description

Additional Information

Eigenschap

Vraagt u zich af welke houtsoort u het beste kunt kiezen voor uw haard of kachel? Dan hangt dit af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het soort kachel of de persoonlijke wensen die u heeft. Over het algemeen kan echter worden gezegd dat berken haardhout is om mee te stoken. Berken haardhout is een hele droge houtsoort en daarom uitermate geschikt als brandhout.

Gebruik

Berken haardhout is een taaie en sterke houtsoort van een zeer hoge kwaliteit. De verbranding van berken lijkt sterk op de verbranding van elzen, maar berken is veel makkelijker aan te steken. Berken droogt zeer snel en heeft van alle houtsoorten de laagste relatieve vochtigheid. Deze fantastische houtsoort heeft daarnaast een rustige vlam, dis desondanks kan zorgen voor een mooi vlammenspel. Ook geeft berken veel warmte af. Hierdoor is deze houtsoort een echte aanrader voor de strenge winter, maar ook in de zomer zorgt deze houtsoort voor een plezierig stookproces. Het hout heeft een bloklengte van 25 cm en is daarmee geschikt voor grote én kleine kachels.

Levering

Uw bestelling wordt uitgeleverd door Distri XL. Dit is netwerk van 5 samenwerkende transportbedrijven die zijn gespecialiseerd in het leveren bij particulieren. U krijgt een mail met “track and trace” zodat u uw bestelling kunt volgen en precies weet welke tijd uw bestelling arriveert. De pallet wordt geleverd met een bakwagen. In iedere vrachtwagen is een pompwagen aanwezig zodat we de pallet op de gewenste plek neergezet kan worden. Houdt u hierbij rekening met grindpaden, drempels en hellingen. Wanneer er twijfels zijn over de wensen bij aflevering dan kunt u ons altijd met ons bellen of een foto sturen naar info@haardhout.nl. Wij bespreken dan de situatie met Distrie XL. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Gewicht 450 kg